JLG, de wereldtop in hoogwerkers

    John L. Grove richtte JLG Industries op in 1969. Van meet af aan was het zijn bedoeling om praktische oplossingen aan te bieden voor specifieke problemen in de bouwwereld. Sindsdien zijn de JLG hoogwerkers een gevestigde waarde en groeide het merk uit tot wereldleider.

Hoogwerkers met de praktijk als inspiratiebron

    Grove was medeoprichter en werkte voor een gerenommeerde kraanbouwer in de Verenigde Staten. Vanuit zijn contacten met afnemers en werfleiders, ontdekte hij het spreekwoordelijke gat in de markt. Er bestond duidelijk een sterke behoefte aan een machine, waarmee medewerkers veilig en snel konden worden opgetild voor bouw- en onderhoudswerkzaamheden. Hij besloot zich toe te leggen op de ontwikkeling van hoogtewerkers.

1970: de eerste JLG hoogwerker

    JLG Industries ging in 1961 van start in McConnellsburg (Pennsylvania -VS) als een klein metaalverwerkingsbedrijf met een twintigtal medewerkers. John L. Grove zag het als zijn missie om efficiƫnte oplossingen aan te reiken voor bouwprofessionals. In 1970 werd de eerste JLG hoogwerker aan de man gebracht. De oprichter overleed in 2003. Hij liet hij een bedrijf na dat wereldwijd nog steeds groeit, innovatieve producten ontwikkelt en contacten onderhoudt met de sector om een bijdrage te leveren aan de productiviteit en veiligheid.

3 sleutels tot het succes van JLG

  • 1. JLG gaat altijd hoger en verder om klanten te ondersteunen.
  • 2. JLG levert de sterke, veelzijdige apparatuur die klanten nodig hebben.
  • 3. JLG ondersteunt de bouwwereld met ongeĆ«venaarde opleiding en service.

Als klant van CC heftrucks plukt u als eerste de vruchten van de innovaties, waarmee JLG de productiviteit en veiligheid in bouwwereld versterkt. Aarzel niet contact met ons op te nemen en informatie te vragen over wat JLG hoogwerkers voor uw bedrijf kunnen betekenen.

JLG is een Oshkosh Corporation bedrijf.